Εκδήλωση: “Η Τέχνη ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό” (Art Against Bullying)

Το «Εργαστήρι STEM – LabSTEM» διοργανώσει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η Τέχνη ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό». Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 “Art Against Bullying και θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης θα επιχειρήσουν να περιγράψουν το ρόλο της Τέχνης στην πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού όπως επίσης και τις συνέπειες του φαινομένου τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Ομιλητές

Γιάννης Α.Δήμος

MSc, Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνος Προγράμματος

Ο Γιάννης είναι εκπαιδευτικός και υπεύθυνος του προγράμματος Erasmus+ KA2 “Art Against Bullying”. Στην εκδήλωση θα μας μιλήσει για τους στόχους και τα παραγόμενα του προγράμματος.

Ευαγγελία Κουτράκου

Φιλόλογος, Ειδική Παιδαγωγός Ξένης Γλώσσας

«Το φαινόμενο mobbing: η ψυχολογική και ηθική καταξίωση του μαθητή στη σχολική κοινότητα»

Νίκος Ορφανός

Ηθοποιός, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης Νίκος Ορφανός

Μπορεί άραγε η τέχνη να συμβάλλει στη μείωση των περιστατικών σχολικού εκφοβισμού; Πώς; Και γιατί; Και τι εννοούμε Τέχνη; Αρκεί να φτιάξουμε θεατρικές και μουσικές ομάδες και να ανεβάζουμε παραστάσεις ή να παίζουμε μουσική; Όχι ακριβώς.
Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης Νίκος Ορφανός, μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία του, τόσο ως καλλιτέχνης όσο και ως παιδαγωγός/υπεύθυνος σχεδιασμού παιδαγωγικών δράσεων. Η τέχνη, χρειάζεται στόχευση, ως περιεχόμενο και διαδικασία. Στην ομιλία του θα μας αναλύσει πως αυτό επιτυγχάνεται, θα μας δώσει πρακτικές ιδέες εφαρμογής και όλα αυτά με τρόπο διαδραστικό, εύληπτο και με χαμόγελο. Με παραδείγματα από έργα τέχνης και διεθνείς πρακτικές, θα προσπαθήσει να μας ανοίξει ένα παράθυρο σε μια διάσταση της τέχνης που ίσως δεν έχουμε φανταστεί.

Δήμητρα Κ.Παπαδοπούλου

Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Θηβών, ΜΔΕ (MSc)

«Η συμβολή του Εισαγγελέα στην πρόληψη και καταστολή του σχολικού εκφοβισμού»

Τη εκδήλωση συντονίζει η κα. Σταυρούλα Μπότη

Σταυρούλα Μπότη

Εκπαιδευτικός Μουσικής, Υπ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ.

Υπεύθυνη του Προγράμματος «Όχι στη Βία – Ναι στη Μουσική».

LabSTEM Robotics
error: Content is protected !!
Μετάβαση στο περιεχόμενο