8ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας

Στην πόλη της Λαμίας διεξήχθη σήμερα ο 8ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας. Ο διαγωνισμός είχε την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και την προσωπική στήριξη της κα.Ελένης Μπενιάτα. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από τον WRO Hellas, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, το Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στην Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαμιέων και την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (ΠΕΛ). Συνολικά συμμετείχαν 47 ομάδες και περίπου 250 μαθητές. Οι ομάδες που πήραν πρόκριση για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό που θα γίνει την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 είναι οι παρακάτω:

Ανοικτή κατηγορία Δημοτικού Έξυπνες πόλεις – Smart Cities | Γ’-ΣΤ’ Δημοτικού
 1. Roboteam
 2. Robostars
 3. Roboteens
 4. Μάστορες
 5. PARK me Around
Κατηγορία Δημοτικού «Ποδόσφαιρο 2×2»
 1. Ρομποτάκια
 2. Γκολτζίδες
 3. Μαρκίδειο team
 4. Σαϊνια
Κατηγορία Regular Τρίλιζα Αρχάριοι E’ Δημοτικού  – Α’ Λυκείου
 1. Κόκκινοι
 2. Weaver ants
 3. Worker bees
 4. The Drones
 5. Robotico
Κατηγορία Regular Τρίλιζα Προχωρημένοι E’ Δημοτικού  – Α’ Λυκείου
 1. Βρεγμένα Σπίρτα
 2. Τριλιζοκατακτητές
 3. Hed Spider Robotics
Το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς απένειμε το βραβείο της καλύτερης κατασκευής στην ομάδα Robostars του LabSTEM Robotics. Το βραβείο είναι μια δωροεπιταγή αξίας 100€ και το απένειμε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Αθανάσιος Λυκόπουλος. Την Επιτροπή Κριτών αποτέλεσαν οι καθηγητής κ.Παναγιώτης Βαρθολομαίος , ο καθηγητής κ.Αθανάσιος Κακαρούντας και οι φοιτητές του τμήματος  Αθανάσιος Βαγής και Άγγελος Λειβαδίτης από το IEEE branch.
Στην Οργανωτική Επιτροπή ήταν οι φοιτητές
 1. Χαρά Γκραντούνη
 2. Κωνσταντίνα Μαρίτα
 3. Πέτρος Λαζάρου
 4. Ευαγγελία Τσακανίκα
 5. Ελπίδα Κλουτσινιότη
 6. Δανηιλίδης Κωνσταντίνος
Τεχνικός Σύμβουλος του διαγωνισμού ήταν το LabSTEM Robotics.
 
Με την παρουσία τους επίσης τίμησαν τον διαγωνισμό ο υπουργός Τύπου και Ενημέρωσης κ.Ιωάννης Οικονόμου, η βουλευτής κα.Ελένη Μακρή, ο βουλευτής κ.Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ.Ευθύμιος Καραϊσκος, ο αντιδήμαρχος κ.Αθανάσιος Ντούζγος, η ενταταλμένη σύμβουλος κα.Ευμορφία Ρουποτιά και ο αντιπεριφερειάρχης κ.Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος.
LabSTEM Robotics
Μετάβαση στο περιεχόμενο