9ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπ/κής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή του 9ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας με θέμα «Μεσόγειος πηγή ζωής και πολιτισμού», υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 50 ομάδες μαθητών από όλη την Περιφέρεια, ηλικιών από νηπιαγωγείο μέχρι Λύκειο.

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες:

 • Ανοικτή κατηγορία Δημοτικού “Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού” | Γ’-ΣΤ’ Δημοτικού
 • Κατηγορία Regular  “Οι Φάροι της Μεσογείου” Αρχάριοι  E’ Δημοτικού  – Α’ Λυκείου
 • Κατηγορία Regular  “Οι Φάροι της Μεσογείου” Προχωρημένοι E’ Δημοτικού  – Α’ Λυκείου
 • Κατηγορία Δημοτικού «Ποδόσφαιρο 2×2»
 • Κατηγορία Νηπιαγωγείου – «Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού»
 • Δράση 1821 | Α’-ΣΤ’ Δημοτικού

Το διαγωνισμός διοργάνωσε το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το IEEE Branch του Τμήματος, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Επικεφαλής της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος κ.Παναγιώτης Βαρθολομαίος.  

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, η κα.Μπενιάτα Ελένη προϊσταμένη της Περιγερειακής Διεύθυνσης Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ο κ.Βαρακώστας Κωνσταντίνος Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας, Νέων Τεχνολογιών & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο κ.Σαρακιώτης Ιωάννης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Σπαλιώρας Κωνσταντίνος προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιωτιδάς και ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.Κακαρούντας Αθανάσιος.

Παράλληλες Δράσεις

Παράλληλα με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, η Οργανωτική Επιτροπή διοργάνωσε παράλληλες δράσεις που απευθυνόταν στους συμμετέχοντες μαθητές όλων των βαθμίδων.

HTR Robotics

Εκ μέρους της εταιρείας HTR Robotics, ο κ.Παπαντωνίου έκανε επίδειξη ενός πραγματικού ρομπότ ναρκαλιευτή, το οποίο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της εταιρείας. Η εταιρέια έχει τις εγκαταστάσεις της στη νπεριοχή του Λιανοκλαδίου. 

Gizellis Robotics

Από την εταιρεία Gizellis Robotics ο κ.Χύτας παρουσίασε τα ρομποτικά προϊόντα και τις επαγγελματικές προοπτικές στο χώρο της Ρομποτικής. 

Knowle-τζζζ!

Οι μαθητές του LabSTEM Robotics παρουσίασαν την εκπαιδευτική εφαρμογή Knowle-τζζζ. Πρόκειται για ένα παιχνίδι γνώσεων για μαθητές 11-16 ετών. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε με τη γλώσσα προγραμματισμού Python.  Οι ομάδα υλοποίησης αποτελείται από τους παρακάτω μαθητές:

 1. Αδαμάκου Ελένη
 2. Αϊβάζογλου Ιάσονας
 3. Αντύπας Κωστής
 4. Αργυρίου Δημήτρης
 5. Γκούρλη Δήμητρα
 6. Ζάρδας Ιωάννης
 7. Κουτούσης Αποστόλης
 8. Κουτούσης Ιωάννης
 9. Λούβαρης Φρατζέσκος
 10. Παναγιωτακόπουλος Βασίλης
 11. Πλάκας Βασίλης
 12. Πλάκας Παναγιώτης
 13. Τσαλούρη Νικολέτα

Φωτογραφίες από το διαγωνισμό

LabSTEM Robotics
Μετάβαση στο περιεχόμενο